x
Aquest lloc web utilitza cookies de tercers exclusivament per recollir dades d'anàlisi. Si continua la navegació o tanca aquest avís, vostè acceptarà el seu ús.
Informació sobre les cookiesPermetre l'ús de cookiesNo permetre les cookies

La bona digestió
Silvia Riolobos

Dieun que som el que mengem, però, en realitat, som molt més que això: som el resultat de la nostra digestió, d'allò que assimilem a nivell físic, mental i emocional.

La MTX compara l'aparell digestiu amb un calder que ha de mantenir el foc viu per treure el màxim suc als aliments. L'Ayurveda ho diu Agni i el considera la principal font de vida; per a ells tota la salut depèn del seu bon funcionament. El foc digestiu intervé no només en la digestió tal com l'entenem a Occident, també és responsable de digerir i assimilar els pensaments i fins i tot les experiències viscudes.

D'altra banda, els darrers estudis científics cada vegada donen més importància a la microbiota intestinal, nomenant a l'intestí com "el segon cervell" i relacionant-lo amb l'estat psicoemocional


Aquest taller és per a tu si:

- Les teves digestions són lentes i pesades

- Tens problemes de concentració, cansament, pèrdua de memòria o canvis d'humor.

- El teu trànsit intestinal és irregular

- Sents pesadesa i l'abdomen inflamat

- Ja no saps que menjar perquè tot et fa mal

- Et refredes o malaltes amb facilitat

- Tens intoleràncies alimentàries


Una bona digestió ens proporciona l'energia i la claredat mental que necessaris per a afrontar el nostre dia amb energia, entusiasme i focus. Quan tenim aliments sense digerir durant hores, vam començar a acumular toxines que s'adhereixen als nostres òrgans. El sistema immunològic treballa en excés i com a conseqüència, inevitablement anem a ròssec.

Quina contradicció, oi? No és el menjar la nostra font d'energia i el nostre suport?

El curiós de tot això és que ens trobem en el moment de la història amb més varietat i abundància d'aliments. Al seu torn la nutrició està en plena expansió i hi ha informació per tot arreu: llibres, conferències, cursos, xarxes socials, etc. No obstant això sembla que tantes dades, tants corrents i veus afirmant coses completament diferents, més que aclarir han sembrat la confusió generalitzada. I és que fins i tot per als experts aquest és un tema difícil de gestionar.

Què està fallant? Des del meu punt de vista, no es tracta d'establir qui "té la raó", o arribar a la perfecció. Més aviat el tema està en trobar solucions adaptades a cada persona de manera individual, amb una ment oberta i tenint sempre en compte que som éssers en constant canvi.


Què tractarem en aquest taller:

- Quins són els aliments, en general, més indigestos

- Què combinacions hem d'evitar per millorar les digestions

- Com elaborar menús per regenerar la funció digestiva

- Simplicitat, la clau de l'èxit. Menys és més!

- Què és el foc digestiu o Agni, i com activar-

- El dejuni o depuració, que avantatges té i com adaptar-lo al nostre dia a dia


L'objectiu d'aquest taller és ajudar-te a despertar el teu instint, perquè de manera autònoma vagis descobrint a poc a poc quals són aquests hàbits o aliments que han anat minvant progressivament la teva capacitat digestiva, i quines són les claus per regenerar aquests òrgans i com posar-los a punt de nou.


Quines receptes cuinarem i degustarem:

- 2 tipus de sucs per despertar l'aparell digestiu.

- 2 esmorzars semi sòlids

- 3 àpats amb diferents fonts de proteïna

- 2 opcions de sopars


A més inclou:

Un menú setmanal d'inici per "resetejar" l'aparell digestiu (amb adaptacions individuals in situ)

Silvia Riolobos

Terapeuta especialitzada en cuina vegana i flexi, creadora del bloc Flexi Vegan Player. Diplomada en Medicina Tradicional Xinesa per la MTC i especialista en Flors de Bach.

Dates disponibles

Data

05/10/2018

Hora

17:30 a 20:30

Preu

55€

Disponibles

8

Quantitat

Data

06/10/2018

Hora

10:30 a 13:30

Preu

55€

Disponibles

3

Quantitat

Comparteix a:
Subscriu-te a la nostra newsletter
I rep al teu correu electrònic les nostres novetats